niki inox logo

65 Χρόνια
Δίπλα στον επαγγελματία εστίασης
Ποια είναι η Niki Inox
Niki Inox

Απο το 1957 κοντά στον επαγγελματία εστίασης

Η εταιρία ιδρύθηκε το 1957 με κύριο αντικείμενο τον σχεδιασμό, παραγωγή και διάθεση επαγγελματικών ψυγείων. Αργότερα κρίνεται αναγκαία η δραστηριοποίηση της και στον χώρο των ανοξείδωτων κατασκευών για να καλύψει ένα ευρύτερο φάσμα εξοπλισμού χώρων μαζικής εστίασης.

 

niki inox image

Επενδύοντας συνεχώς σε ανθρώπινο δυναμικό και μηχανολογικό εξοπλισμό έφτασε σήμερα να είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες στην Ελλάδα. 

Τα προϊόντα της μπορεί να τα βρει κανείς σε κάθε σημείο της Ελλάδας και της Κύπρου, καθώς και σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στόχος της εταιρίας είναι αφενός η συνεχής βελτίωση της ποιότητας, εναρμονισμένη με τις πλέον πρόσφατες υπουργικές αποφάσεις και διατάγματα της Ε.Ε. και αφετέρου η απόλυτη ικανοποίηση του τελικού αποδέκτη των προϊόντων της τόσο σε ότι αφορά στην εξυπηρέτηση του όσο και στην διασφάλιση της σωστής λειτουργίας των προϊόντων που επιλέγει.

 

1957

ΙΔΡΥΣΗ

Ο ιδρυτής της ατομικής τότε εταιρείας, Ανδρέας Τανταλίδης, το 1957 μετά από μια πορεία σε τεχνικά επαγγέλματα, αποφάσισε ότι θα ιδρύσει την δική του εταιρεία με κύριο αντικείμενο την παραγωγή επαγγελματικών ψυγείων. Οι πρώτες εγκαταστάσεις της εταιρείας βρισκόταν στις Συκιές Θεσσαλονίκης, σε έναν χώρο μικρότερο των 300μ².

1978

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΝΔΟ

Ο ιδρυτής, με όραμα την ανάπτυξη, αποφασίζει να μετακινήσει τις εγκαταστάσεις της εταιρείας από τις Συκιές Θεσσαλονίκης στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου. Εκεί η εταιρεία είχε πλέον στην κατοχή της 300μ² εγκαταστάσεων.

1988

ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ

Το έτος 1988 ο ιδρυτής Τανταλίδης Ανδρέας μεταβιβάζει την εταιρεία του στους 2 γιούς του. Η εταιρεία μετονομάζεται σε «Αφοί Τανταλίδη Ο.Ε. – ΝΙΚΗ»

1993

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟΣ

Η νέα διοίκηση της εταιρείας επενδύει στην τεχνολογική πρόοδο και  αντικαθιστά τα μηχανικά μηχανήματα με ηλεκτρικά. Εξοπλίστηκαν με τα πρώτα τους ηλεκτρικά ψαλίδια και στραντζόπρεσες.

1995

ΑΓΟΡΑ ΚΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΓΗΣ

Στα πλαίσια της ανάπτυξης προχωρούν σε αγορά του κτηρίου που στεγαζόταν όπως και στην αγορά γης δίπλα στο υπάρχον κτήριο.

1998

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑ ΠΡΩΤΟΥ CNC

Μόλις 10 χρόνια μετά από τη μέρα που οι δύο γιοι πήραν τα ηνία ήδη έχουν δείξει την ικανότητα τους στην κατασκευή και παραγωγή όπως και το επιχειρηματικό δαιμόνιο που τους διακατέχει. Το 1998 είναι σε θέση να χτίσουν επέκταση του χώρου που έλαβαν και πλέον έχουν δημιουργήσει μια σύγχρονη για την εποχή μονάδα 1.000μ² που φιλοξενούσε το πρώτο CNC Punching μηχάνημα της εταιρείας αλλά και ένα από τα πρώτα του ελληνικού κλάδου εστίασης!

2002

ΑΓΟΡΑ ΓΗΣ, Α.Ε., ΠΡΩΤΗ ΕΚΘΕΣΗ

Οι ταλαντούχοι ιδιοκτήτες προχωρούν σε αγορά γης 5.000μ² που θα φιλοξενήσει τις μελλοντικές εγκαταστάσεις. Η εταιρεία μετατρέπεται από «Αφοί Τανταλίδη Ο.Ε. – ΝΙΚΗ» σε «NIKI INOX A.E.» και ανοίγει τα φτερά της στις διεθνές αγορές με τη συμμετοχή της στη πρώτη έκθεση εξωτερικού “Host 2002” που έλαβε χώρα στο Μιλάνο.

2004

ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ

Δυο χρόνια μετά, τα έργα για τις νέες εγκαταστάσεις τελείωσαν και πραγματοποιείται η μετακόμιση στις νέες υπερσύγχρονες, για την εποχή, εγκαταστάσεις των 3.600μ². Στις νέες εγκαταστάσεις στεγάζεται και ένα από τα τότε πιο σύγχρονα CNC punching machine με αυτόματο τροφοδότη.

2006

ΕΠΕΚΤΑΣΗ

Δυο χρόνια μετά τη μετακόμιση πραγματοποιείται και η δεύτερη πτέρυγα του εργοστασίου και προσθέτει άλλα 3.000μ² εγκαταστάσεων στο δυναμικό της εταιρείας.

2007

ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Μόλις ένα χρόνο μετά την επέκταση, η διοίκηση προχωράει στην καθετοποίηση της γραμμής παραγωγής εξοπλίζοντας το εργοστάσιο με ηλεκτροκίνητη γραμμή παραγωγής και διάφορα μηχανήματα αυτοματοποίησης και ελέγχου ποιότητας, όπως αυτόματος πληρωτής ψυκτικών υγρών.

2010

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η παγκόσμια οικονομική κρίση χτυπάει και την ελληνική πόρτα. Η διοίκηση της εταιρείας αποφασίζει να μειώσει το κύκλο εργασιών και να συρρικνωθεί προκειμένου να περάσει την κρίση.  Μια από τις κομβικές αποφάσεις που πάρθηκαν ήταν και η στροφή προς τις εξαγωγές.

2015

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ

Η εταιρία με τα ελάχιστα δυνατόν χτυπήματα από τη κρίση ξεπερνά το κίνδυνο. Η στροφή που έγινε προς τις εξαγωγές της έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσει τις Ευρωπαϊκές αγορές και να εξελιχθεί ως μια εταιρεία ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

2016

ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΣΕ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ

Η Niki Inox A.E. στέλνει τα πρώτα εμπορεύματα σε χώρες της Μ. Ανατολής.

2019

NIKI INOX GOES GREEN

Στα πλαίσια αλλαγής της φιλοσοφίας της σε οικολογική η Niki Inox A.E. ξεκικάνει την έρευνα και ανάπτυξη πάνω στο ψυκτικό υγρό R290 και αντικαθιστά όλες τις λάμπες του εργοστασίου της σε LED.